Товарен камион е преминал през жп прелез при пусната бариера и задействана светлинна сигнализация. Затова е бил и ударен от пътнически влак, съобщават от НКЖИ.

Инцидентът е станал по линията между гарите Дойранци и Троян около 10 часа. Движението по линията Троян - Левски е прекъснато.

Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът от влаковата композиция с една колоос. Водачът на товарния автомобил е пострадал.

Това е поредно грубо нарушение при преминаване през жп прелез, заявяват от компанията.

Нарушен е графикът на движение на влаковете между Левски и Троян. За пътниците по това направление е осигурен превоз с автобуси.

Ръководствата на ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура" и "Холдинг БДЖ" ЕАД призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.