Бързият влак от София за Варна е ударил кола, съобщи Нова телевизия.

Автомобилът е пресичал неправомерно железопътен прелез.

Инцидентът е станал около 14 часа. По първоначална информация е загинала жената, която е управлявала колата. Няма пострадали пътници от влака. Предстои да бъде извършен оглед на местопроизшествието. Причините за инцидента се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство. Жп прелезът се охранява със звукова и светлинна сигнализация.

Влаковата композиция престоява на гара "Русаля - Дичин" (село Дичичин се намира на територията на община Велико търново, като е разположено обаче по-близо до Павликени - б.р.). След два часа чакане в жегата пътниците масово недоволстват, че не им е осигурена вода или алтернативен транспорт.

Според bTV леката кола е била влачена от влака около 150 метра. Не се знае колко души са пътували в нея. Медията уточнява, че в района влаковете се движат със 100-130 км/ч.

Влак помете трактор на жп прелез в Разградско

Влак помете трактор на жп прелез в Разградско

Трактористът и спътникът му са успели да скочат от машината

По информация на БНР около 250 пътници от влака са чакали повече от три часа на жп линията между селата Русаля и Дичин, за да бъдат извозени с автобуси.

По разпореждане на областния управител на Велико Търново Ивайло Здравков кметовете на двете най-близки села са осигурили за пътниците във влака бутилирана студена вода.

Кметът на Русаля е занесъл 250, а градоначалникът на Дичин още 250 бутилки по литър и половина.

БДЖ все пак успя да осигури автобуси за извозване на пътниците. Заради инцидента много влакове по направлението бяха спрени.

Образувано е досъдебно производство. От полицията във Велико Търново потвърдиха, че загиналата жена е от София и е пътувала сама в автомобила.