ВМРО излезе с позиция във връзка с действията на полицията в гетата в Пловдив и Асеновград. Припомняме, вчера в пловдивския квартал "Столипиново" имаше засилено полицейско присъствие и напрежение между местните жители заради осъществена спецакция "дрога", при която са задържани 4 души и близо 1 килограм наркотични вещества.
Около 500 души се събраха пред заведението в ромския квартал, където е извършено претърсването. Хората разказват, че полицията е влязла в заведението, като е изпочупила всичко наред, дори съобщават, че има и бити. В Асеновград също е имало струпване на цигани пред Районното управление заради задържано лице.

В позицията на ВМРО спрямо действията на полицията се посочва, че вследствие на арестите в квартала е имало протест на цигани, които поискали оставката на военния министър Красимир Каракачанов. Според ВМРО бунтът срещу Каракачанов е бил предвождан от ислямисти.

"Циганизацията и радикализацията трябва да спрат", пишат воеводите.

Напрежение след арести на наркодилъри в „Столипиново”

Напрежение след арести на наркодилъри в „Столипиново”

Четирима арестувани

Според тях налагането на ред и законност в гетата е част от програмата за справяне с циганизацията, която Каракачанов ще представи официално пред МС в рамките на следващата седмица.
Концепцията е готова и обхваща широк пакет от мерки, които да поставят началото на реална интеграция на циганския етнос - "процес, който умишлено беше спъван последните 30 години", категорични са патриотите.

ВМРО: Ние, Патриотите от ВМРО, сме категорични, че полицията е действала законно и професионално.

Воеводите цитират данни на МВР, според които акцията е била срещу група цигани, които се занимават с наркоразпространение. Арестувани са 4 души и е открит над половин килограм хероин. В опит да избягат от органите на реда те нахлуват в близка механа. Последват провокации и опит за предизвикване на безредици от страна на циганите, предвождани от общинския съветник Айри Мурад.

"Лицето Мурад е от партията на Орхан Исмаилов - НПСД, която е част от новата "родолюбива" коалиция на Веселин Марешки. Той е скандално известен в Пловдив с проповядването на радикален ислям, насаждането на междуетническо напрежение и опити за злоупотреби с общински средства. Айри Мурад открито проповядва, че жените не трябва да работят и трябва да носят бурки. В интервю пред национална медия преди време той даже се похвали, че извежда жена си веднъж седмично, кара я да ходи забулена и не ѝ позволява да работи. Държим да подчертаем, че същият този "родолюбец" - коалиционен партньор на друг отявлен подобен, за какъвто се представя Марешки, снощи застана начело на етнически бунт срещу вицепремиера Каракачанов и държавата", пишат още от ВМРО.

Заради това воеводите подават сигнал до ДАНС срещу провокатора Айри Мурад за извършване на антидържавна дейност и разпространение на радикален ислям.