Заради непочистена канализация врачанското село Нивянин отново е под вода. Къщите, градините, мазетата, дворовете - всичко е залято от вода и тиня, показва репортаж на bTV.

За втори път от началото на годината имотът на семейство Илиеви прилича на езеро. Единственото средство за придвижване са ботушите. "Направо е ужас, защото цялата ми стока е във вода, в мазата - 50 см вода", казва Димитър Илиев.

Реколтата е залята от вода. Подгизнала е и овощната градина на съседа Иван Ангелов. Още през март от Общината в Борован издали заповед за почистване на близкия отводнителен канал, който е затлачен от храсти и наноси. Срокът за почистването на канала изтича на девети май.

Според доклада, представен от селския кмет, единствено метеорологичните условия попречили почистването на канавки и дерета да се свърши докрай. Жителите на селото твърдят, че не са виждали служителите по временната заетост да са на улиците и да почистват. Обезверени, стопаните не виждат друг изход, освен да се изселят от домовете си.