Враца очаква реализирането на голям инвестиционен проект, които ще даде в начален етап поне 300 работни места.

Най-важният проект, който ще се случи на врачани през 2019 година е дългоочакваният повече от 20 години е голям инвеститор във Враца, с който още в първите дни на 2019 подписваме договори и ще бъде изграден голям завод за производство на части за автомобили.
Това заяви за news.bg кметът на Враца Калин Каменов. Идеята е първоначално да се запишем с 300 работни места, като те постепенно ще бъдат увеличени на 1000, обясни той.

Това е новина, която се чака повече от 20 години, поясни градоначалникът. Това е изключително добро начало на 2019. Иначе Каменов се готви и с още инфраструктурни проекти за сигурността и спокойствието в града. Амбицията му е градът да се превърне в добро място за живеене.

Работим усърдно и по създаването на новата икономическа зона с Министерство на икономиката и Индустриални зони, така че през 2019 се очаква да реализираме и този важен за града проект, който ще даде възможност за нови инвестиции в нашия град, което аналогично означава и нови работни места, с което ще се повиши и жизнения стандарт на хората, отчете още Калин Каменов.

Той се надява с всички проекти, които стартира общината хората да усетят промяната през 2019. Амбицията му е Враца да е град, в който хората искат да останат да живеят и работят.

А за предстоящите избори кметът е уверен, че ще се справи с организацията. Имам тренинга и опита и мисля, че ще се справим, каза Каменов.