Заради взривни дейности от 10 ч. в петък, 28 юни, до 16:30 часа на 4 юли, спират движението по път II-86 Средногорци - Рудозем, съобщиха от АПИ.

Участъкът, където ще са взривните дейности е от 300 м, но е в средата на трасето между двете населени места. От 1 юли до 4 юли, от 6 до 8 часа и от 18 до 20 часа светофар ще регулира преминаването през отсечката. Обходният маршрут е по направлението: Средногорци - Смолян (кв. Устово - кв. Райково) - Рудозем и обратно. 

По Програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020 г.", финансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, се ремонтира 7-километровата отсечка между Рудозем и Средногорци. Инвестицията е за близо 11 млн. лв. с ДДС.

От АПИ обясняват, че правят подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, ремонт на подпорни стени и мостово съоръжение, обрушане на скалните откоси и на необходимите места ще се монтират предпазни стоманени мрежи. За допълнително укрепване на откосите е предвидено затревяване, засаждане на дървета и храсти. Ремонтираният път ще бъде с нови ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка.