Втора катастрофа възникна край Мездра, съобщи БНР. Инцидентът е станал заради задръстване, причинено от първото произшествие от по-рано днес.

При втората катастрофа лека кола се е ударила в цистерна, която е била спряла на място. Инцидентът е станал в платното в посока от Враца към София.

При втората катастрофа няма тежко пострадали хора. Цистерната е била празна.

Турски ТИР удари три автомобила с румънска регистрация
Обновена

Турски ТИР удари три автомобила с румънска регистрация

Временно затворен е път Е-79 край Мездра

Стана ясно и че вследствие на първата катастрофа са пострадали трима румънски граждани - мъж, жена и дете. Те са настанени в спешното отделение на болницата във Враца.

Мъжът е в най-тежко състояние. Той има фрактури по тялото и е с комоцио. Детето е с охлузни рани и счупен нос. Жената има фрактура на бедрото на единия крак.

Припомняме, инцидентът възникна между ТИР с турска регистрация и три леки коли с румънска регистрация. Предполага се, че причината за произшествието е неправилно изпреварване на една от леките коли.

По посока от София към Мездра се е образувала колона от тирове, които са попаднали в задръстването, преди движението да бъде спряно и отклонено. Международният път ще остане затворен в района до разчистването от катастрофиралите автомобили.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) заявиха, че към 16 часа движението по пътя Ботевград - Враца е било възстановено.