Забраняват провеждането на тържества на открито и закрито, както и провеждане на спортни мероприятия на закрито в Шуменска област.

Съгласно новите мерки, взети от Областния кризисен щаб, всички тренировки и аматьорски спортни мероприятия и състезания на открито ще се провеждат без публика.

Епидемичната обстановка в областта е усложнена заради ръста на заразени с коронавирус. Директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова съобщи, че регистрирани активни случаи на COVID-19 има във всички десет общини на област Шумен.

COVID отделенията в Шумен са препълнени

COVID отделенията в Шумен са препълнени

Албена Костова: За да приемем пациент, трябва да изпишем някого

64 са новите случаи за последното денонощие, от които - четирима ученици. Установени са новозаразени в Дома за стари хора в Нови пазар, където са регистрирани положителни резултати на осем от настанените и на трима от персонала.

По данни на директора на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов към момента в болницата са настанени 107 пациенти с коронавирус, като всички са в тежко състояние, с пневмония. Заради запълването на капацитета на МБАЛ-Шумен от днес се разкрива COVID отделение за 20 пациенти и в МБАЛ-Велики Преслав.