Реформаторът Настимир Ананиев призова да се направи проверка на инцидентите при тръгване и спиране на мотрисите на столичното метро.
Той отправя призива си в качеството си на член на транспортната комисия в парламента и зам.-председател на „Движение на България на гражданите”.

На фейсбук страницата си Ананиев споделя, че напоследък е получил информация от различни граждани за такива инциденти. При последния е пострадала негова близка. След рязко тръгване на мотрисата жената паднала, получила травма на главата и се наложило да бъде откарана в болница.

Настимир Ананиев посочва, че ползва метрото два-три пъти седмично. Прибързаното затваряне на вратите и рязкото тръгване моментално след това му е правило впечатление, признава той.

Именно заради това реформаторът смята, че „Метрополитенът” трябва да преразгледа процедурата по тръгване и спиране на мотрисите от спирките.

Ананиев призовава общинските съветници от Реформаторския блок да проверят колко подобни инцидента има в метрото за последните две години и какви стъпки са предприети за намаляването им.