21-годишен криминално проявен бургазлия е задържан за срок до 72 часа за извършени множество кражби на хранителни стоки и алкохол от магазини, разположени на територията на Бургас, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Сигнал към СОТ е бил подаден вчера от охранител на магазин до блок 79 в комплекс "Меден Рудник". Около 11.30 ч. служителят е забелязал мъж, който вече няколко пъти е извършвал кражби от магазина. Нарушителят е опитал да напусне магазина, но е бил помолен от охранителя да остане на място до пристигане на екипа на СОТ. Посетителят е започнал да обижда служителя, заплашил го с убийство, като е бил физически агресивен - дърпал дрехите му и го блъскал по тялото, след което успял да избяга от магазина.

Впоследствие нарушителят е открит и придружен в конвой със служебен автомобил "Шкода Рапид" със софийска регистрация. След ескортиране до пето районно в комплекс "Лазур", при излизане от автомобила задържаният е побягнал към блок 57. 20 м. по-късно той се е навел и взел нещо от земята. Един от служителите е отправил ясно предупреждение, като след това е използван служебен тейзър.

Мъжът е задържан и откаран за преглед в УМБАЛ - Бургас, а след това е вкаран в ареста на управлението.

С прокурорско постановление 21-годишният бургазлия е привлечен като обвиняем с наложена мярка "задържане под стража за срок от 72 часа".

Последните нарушения на обвиняемия включват: кражба на хранителни продукти от магазин на ул. "Мара Гидик" на 2 март около 17.30 ч.; втора кражба на обща стойност 273,20 лв. от магазин в комплекс "Меден Рудник" между 21 и 24 март; както и кражба на храна и алкохол за общо 66,91 лв. от магазин до блок 79 в комплекс "Меден Рудник" на 21 март.

Работата по документирането на престъпната дейност на задържания продължава.

Задържаха 20-годишен бургазлия, след като удари кроше на улична лампа

Задържаха 20-годишен бургазлия, след като удари кроше на улична лампа

Нанесените щети са в процес на изясняване