По нареждане на кмета на София Бойко Борисов от днес започва миене на централни пътни връзки в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична опбщина.

Първите булеварди които ще се мият тази пролет са „Цариградско шосе", „Брюксел", „Тодор Александров", „Вл. Вазов"Цар Борис ІІІ", „Евлоги Георгиев „ „Европа", „П. Яворов", „Н. Вапцаров", „Ал. Малинов".

Почистването на столичните булеварди е започнало днес от бул. „България". По време на миенето на булевардите няма да се спира движението.
От 23 април започва миене и на улици от централната градска част - районите „Средец" „Оборище", и „Триадица".

Кметът е възложил със своя заповед на Столичния инспекторат съвместно с концесионерите по поддържане на чистотата на територията на Столична община да изработят график за миене в районите. "Софийска вода" АД ще осигури безпрепятственото оттичане на отпадните води в отводнителните шахти на уличната канализация.

Кметът нарежда на „БТК" ,"Топлофикация- София"АД, "Електроразпределение -Столично"АД и „Улично осветление"ЕАД да окажат съдействие и своевременно ще отстранят в кръга на своите задължения проблемите по шахтите, настилките, тротоарите и пътните платна по своите съоръжения.