От днес започват да мият пътните платна на уличната мрежа в столичните райони, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Екипи на фирмата концесионер „Новера" ще измият улиците с масов градски транспорт, както и вътрешнокварталните улици в районите Изгрев, Подуяне, Лозенец, Слатина, Младост, Студентски, Илинден, Искър, Сердика, Красна поляна, Овча купел, Надежда, Люлин, Връбница, Банкя, Витоша, Нови Искър, Панчарево и Кремиковци.

Първите райони, които ще бъдат измити са Изгрев и Подуяне.

Столичният инспекторат ще организира и контролира работата на екипите.

„Софийска вода" АД се задължава да почисти уличните шахти с цел осигуряване на безпрепятствено оттичане на отпадните води."
„БТК"АД, „Топлофикация- София", „Електроразпределение- Столично" АД и „Улично осветление" ЕАД трябва да окажат съдействие и своевременно да отстранят проблемите по шахтите, настилките, тротоарите и пътните платна в кръга на своите задължения, след съгласуване с кметовете на райони", се казва в заповедта на Бойко Борисов.

По време на миенето собствениците и водачите на моторни превозни средства ще трябва да преместят автомобилите си от уличните платна и тротоарите в съответните дни , определени за миене.

Те ще бъдат предварително уведомени от районните администрации за часовете и датите в които ще се мият конкретните улици.