Временно е ограничено движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Рожен" и "Превала", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Причината за това е силният снеговалеж и снегопочистването, което се извършва. Ограничено е движението на МПС с ремаркета и полуремаркета и по път III-867 Средногорци - Златоград през прохода Печинско поради снеговалеж и снегопочистване.

От 14 часа днес е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по път II-35 Троян - Кърнаре /проход "Троянски"/ отново поради обилен снеговалеж.

Припомняме, по-рано през деня тежкотоварни автомобили закъсаха и блокираха пътя Благоевград- Банско в района на прохода "Предел".

Още преди два дни АПИ предупреди шофьорите за предстоящото влошаване на времето и призова водачите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и не предприемат рискови изпреварвания.

От АПИ обявиха, че областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за заледявания. Целта бе превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при влошаване на времето.

Напомняме и че е обявен оранжев код за интензивни снеговалежи в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян и жълт предупредителен код в областите Монтана, Враца, Ловеч, София, Софийска област, Перник, Кюстендил и западната част на област Кърджали.

Работодателите да съобразят условията на труд с прогнозата за опасно време

Работодателите да съобразят условията на труд с прогнозата за опасно време

За това задължение напомнят от Главна инспекция по труда