Заключиха капандурата на паметника на връх Бузлуджа, за да избегнат нещастни инциденти. Десетки младежи се катерят на височина 70 метра, за да се снимат по ръба, на сантиметри от пропастта, съобщи Нова телевизия.

След репортажа за опасната страст от областната дирекция на Стара Загора поставиха предупредителни табели и заключиха капандурата.

Да усетиш тръпката да си на ръба и да направиш невъзможния кадър - това води стотици младежи всеки ден в слънце и в сняг на върха на Бузлуджа. Фотографът Радослав Първанов е един от младежите, който често може да бъде видян горе, на сантиметри от ръба.

"Много пъти съм си мислел, че всеки кадър може да ми е последен, но ако недай си Боже, се случи, то ще знам, че съм искал да направя този кадър и ще знам, че е тук. Животът е кратък”, разказа Радослав.

Именно тези думи и кадрите стреснаха областната управа на Стара Загора и реагираха. За пореден път ще бъдат поставени предупредителни табели, ще бъдат затваряни отвори, за да няма достъп до паметника. Целта е да се избегнат трагичен инцидент. За щастие такъв досега няма. Това разочарова десетки, които бяха решили да го разгледат.

Входовете бяха затворени и поради още една причина - да се спрат онези, които идват с единствената цел да го разрушават. Това не е първият път, в който се затварят входовете. Последният път ключалките не издържаха дълго.