"Пловдив има важни проекти, които да се реализират и ако си подам оставката, градът ще остане на автопилот." Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров пред БиТиВи.

Той не търси конфронтация с ГЕРБ, но не е бил канен на предизборните кампании на партията. Никога не съм търсил конфронтацията и никога не съм влизал в задкулисие, увери Димитров.

Димитров не каза дали ще се кандидатира отново за кмет на Пловдив - това не е тема на деня. Нека да мине малко време, защото всичко за мен дойде като гръм от ясно небе, коментира кметът на Пловдив. Той уточни, че не се чувства виновен.

Той добави, че от самото начало, откакто е станал кмет, има опит да се спъва работата на общинския съвет, на администрацията по проекти, които са явно добри за Пловдив.

Здравко Димитров посочи, че няма достатъчно пари за цялата реконструкция на стадиона на Ботев Пд. Ако от държавата не се намери финансов ресурс, община Пловдив не разполага с толкова средства, за да реализира стадиона на местния отбор. Винаги съм го казвал, до министерствата съм писал писма, обясни Димитров.

"Стадионите ще бъдат завършени, щом са започнати така или иначе ще бъдат завършени", смята Димитров. В рамките на неговия мандат ще е готова една от трибуните на стадиона на Локомотив Пд.