Възрастна жена е била затисната от врата при качване в трамвай в София и била влачена няколко метра, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал на 31 декември 2023 г. в района на "Лъвов мост". 83-годишната Жулиета Георгиева е с фрактура на рамото.

Тя разказва, че чакала трамвая на спирката. Когато тръгнала да се качва, вратата се затворила и ръката и била притисната. Пътниците се развикали, но ватманът продължил. "После спря, върна се, видя, че съм на платното, не ме попита как съм. Отнякъде се появиха двама мъже, които ме хванаха като чувал с картофи и ме хвърлиха вътре в трамвая", посочва бабата. Тя се обадила се на внука си, който я закарал в "Пирогов". Там станало ясно, че рамото й е счупено. В депото в "Банишора" зет й поискал да му покажат записа от камерата от трамвая, но му отказали, тъй като не е представител на полицията.

"Не мога да знам защо ватманът не е извикал полиция. Може би е преценил, че жената не е тежко пострадала. Категорично имаме ПТП. Призовавам всички свидетели да се обърнат към асоциацията ни, за да започне разследване", коментира пред медията Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Трамвай блъсна жена в София

Трамвай блъсна жена в София

Пострадалата е транспортирана в болница

По информация на bTV инцидентът е станал малко след 11:30 ч. в последния ден на миналата година в трамвай №12. Възрастната жена е освидетелствана от съдебен лекар и е подала жалба в полицията с молба да ѝ предоставят записите от камерите в трамвая от други камери в района. Тя призовава свидетелите на случая да се свържат с нея.

В ефира на телевизията Иво Василев от общинското предприятие "Столичен електротранспорт" поднесе извинения на пострадалата жена от името на дружеството. Според него писмените показания на ватмана обаче се различават от тези на жената. Ватманът твърди, че я е попитал има ли нужда от лекарска помощ и е предложил да повика линейка. По думите на Василев проверка ще установи какво точно се е случило.

Ватман остана без книжка заради положителен тест за амфетамин след катастрофа в София

Ватман остана без книжка заради положителен тест за амфетамин след катастрофа в София

Трамваят ударил репатрак на релсовия път