Млада жена почина при раждане в сливенската болница, съобщи "Нова телевизия". Близките ѝ твърдят, че става дума за лекарска грешка и се опасяват, че случаят може да бъде прикрит.

Ренета Томова постъпва в болницата на 15 август (четвъртък). Раждането започва късно вечерта, но заради възникнали проблеми се налага да бъде използван метод с натиск, което според близките се оказва фатално.

На следващия ден жената не се чувства добре и е преместена в реанимация. В същия ден тя умира.

Бебето е с увреждания - пареза на едната ръка и мозъчен оток.

"Бременността ѝ беше нормална и спокойна. Тя през цялото време знаеше, че ще роди в тази болница", каза най-близката ѝ приятелка.

Баща на починалата Ренета разказа, че след раждането си тя не е можела да се обърне от силните болки: "Каза, че са я натискали с лакти. Всички стени са били в кръв".

Бащата на починалата Ренета Петър Томов определи пред БНР случилото се като "живо убийство".

"Защо не са я срязали с цезарово, след като е едра родилка с едър плод, а са я натискали като някое животно и са и натрошили ребрата. Цялата я видяхме в "Патология" цялата синя отзад. Какво да ви кажа, освен, че това е едно живо убийство".

Той обяви и какво е състоянието на новородената му внучка:

"Едната и ръчичка е неподвижна, а главичката и е още с отток и синьо око, следствие на оттока. Неонатолозите сега ми казаха, че не знаят дали тази ръка ще се раздвижи. При някои се раздвижвала, при някои така оставала".

Томов заяви, че ще искат патоанатом от друг град да направи аутопсията, за да не се укрият улики. Междувременно стана ясно, че по случая се води разследване, което е под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. Очаква се да бъде иззета и медицинската документация по случая.

От управата на болницата заявиха, че преди да излезе експертизата не могат да коментират случая.