64-годишната жена, която вчера беше блъсната от тротинетка в Русе, е настанена в болница с тежки наранявания, съобщиха от NOVA.

Приета е за лечение с няколко фрактури на ребра и гръдна кост, установено е, че е и с комоцио.

"Всичко показва, че тротинетката се е движела срещу посоката на движение. Улицата е еднопосочна. Движел се е по-близо до паркираните автомобили, вероятно е имало ограничаване на видимостта. Тя се е движела в посока от дясно на лява спрямо неговата посока. Разстоянието между падналата жена и тротинетката е голямо, което предполага скорост вероятно около 20-30 км/ч", коментира Свилен Костадинов, експерт по пътна безопасност.

Костадинов смята, че мъжът, управлявал тротинетката, е имал право да се движи по тази улица, но по посоката на движение в дясно от платното за движение, с максимална скорост до 25 км/ч.

Тези електрически тротинетки са безшумни, ще е добре да има сигнализация, а водачите да са със светли дрехи, допълни той.

Припомняме, че жената беше ударена, докато е пресичала неголяма квартална улица в Русе. Тротинетката е била управлявана от 41-годишен мъж, който пък е с контузно-разкъсна рана на коляното. Засега той не е настанен в лечебно заведение.

Спъват е-тротинетки във Варна до 25 км/ч

Спъват е-тротинетки във Варна до 25 км/ч

Нови санкции очакват и паркинг нарушителите