Още по-високи пенсии, ръст на минималната работна заплата, който изпреварва инфлацията, работеща Антикорупционна комисия, гарантиране, че парите за инфраструктура няма да бъдат откраднати - тази визия за икономическо и регионално развитие сподели екипът на "Продължаваме промяната" при срещите си с хората от цялата страна. Лидерите и водачите на листите на ПП разговаряха с гражданите и бизнеса за местни проблеми с национални решения.

"Цяла Северна България е изолирана, защото няма и магистрала "Хемус", заради безхаберието и управлението от миналото на ГЕРБ", заяви ясно Кирил Петков във Варна. Той, заедно с Даниел Лорер и кандидат-депутатите от листата за Варна посетиха ключови за региона места като едно от тях е мястото, на което ще бъде изградена новата индустриална зона.

"С голяма мъка привличаме чуждестранни и местни инвеститори с мащабни проекти, именно защото такива зони няма. В Плана за устойчивост и развитие, който нашето правителство създаде са предвидени значителни средства за създаване на индустриални зони", увери водачът на листата във Варна Даниел Лорер.

С бурни аплодисменти варненци посрещнаха заявката на Кирил Петков да продължи решителната борба с корупцията и кражбите в страната. "Варна може да бъде икономическият двигател на Северна България."

"Време е да спрем некадърността и да започнем да планираме истински проекти, които да са в полза както на местните общностни, така и на всички граждани на Варна и областта." Това коментира Даниел Лорер при посещението на рибарското пристанище "Карантината". "То би могло да бъде най-модерното по Северното Черноморие. На 2 октомври трябва да си довършим работата, за да има някой, който наистина го е грижа за Варна и областта", каза още бившият министър на иновациите и растежа.

За дългоочакваните магистрали, които най-накрая да свържат Варна с останалата част на България, Петков заяви, че при прозрачно изразходване на средствата това би било постижимо.

По време на срещата в Добрич той допълни: "През цялото време ни беше страх, че 40% от средствата за регионално строителство ще бъдат откраднати. Подкрепете ни, за да имаме 121 гласа след 2 октомври и контрол върху МРРБ, за да работим за това", призова Петков. По думите му пари в държавата има, но годишно се крадат по четири милиарда лева.

Междувременно в Кърджали Асен Василев заяви ясно: "Няколко неща трябва да се случат тук. Най-важното е да стане Околовръстният път. Другите важни неща са магистрален път, бърз жп път и петролопроводи по коридора Александруполис, Маказа, Бургас, Варна Констанца." Водачът на листата там Никола Минчев беше категоричен по време на срещата: "Когато хватката на ДПС бъде отслабена, това ще се отрази изключително благотворно на региона и заедно ще намерим решенията."

Снимка 587591

Източник: ПП Продължаваме промяната

По време на обиколката в Харманли на 12 септември бившият министър на финансите, заедно с водача на листата на "Продължаваме промяната" в областта Атанас Атанасов се срещнаха с граждани и местни предприемачи. Те посетиха и емблематичната местност "Извора на Белоногата". Лидерите се ангажираха да продължат методичната работа по възстановяването на извора. "Той е национална ценност и трябва да бъде реставриран. Безумната бюрокрация няма да ни спре".

При посещението си в Смолян Асен Василев поздрави местния екип на Промяната за изобличението на схема с договор за почистване за 15 милиона. Михал Камбарев, водач на листата там, сподели наблюденията си, че страхът от ДПС и ГЕРБ, наблюдаван досега, започва да намалява. "Включително в Борино, където е родното място на Карадайъ, виждаме много смели хора, които казват - на нас ни писна от ДПС, повече не желаем да сме най-бедните общини в България."

Асен Василев беше категоричен пред избирателите: "Докато всички не се събудим и не започнем да работим заедно, няма как да се случи Промяната."

Снимка 587589

Източник: ПП Продължаваме промяната