Опашка от 2 километра се образува на ГКПП "Кулата", съобщи Нова телевизия.

Всички гюшета на пункта работят на пълен капацитет. Въпреки това автомобилите изчакват по около 30 минути. Проверките продължават около половин минута.

Вчера стана ясно, че допълнителни служители на Граничната полиция са командировани за уикенда на пункта Кулата, за да се избегне образуването на километрични опашки.

Те помагат при обработването на документите и при проверката на преминаващите границата. Движението се осъществява в пет ленти.

При възможност трасетата ще бъдат разделяни на такива за европейски граждани, при които проверките са по-бързи и за граждани на трети страни.

След 10 часа тежкотоварният трафик ще бъде спрян и всички гишета ще работят за леки автомобили. Мобилни екипи ще проверяват автобусите още преди да стигнат до границата, за да се избегне образуването на колони.

Органите на реда призовават пътуващите да се запасят с храна и вода.

Допълнителни служители работят на ГКПП "Кулата-Промахон"

Допълнителни служители работят на ГКПП "Кулата-Промахон"

Това се налага, за да се избегнат задръствания

Близо 600 хил. автомобила се отправиха от България към Гърция през последната една седмица.

От Гранична полиция съобщават, че трафикът се е увеличил с 25% спрямо миналата година, което е създало и предпоставките за задръстванията.

Очаква се интензивният трафик да продължи през целия ден като опашките ще се разделят на две - за европейски граждани и граждани на третия свят.

Директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" ст. комисар Стоян Мандаджиев уверява, че е създадена добра организация на пункта.