Въпреки предупрежденията, първият сняг изненада шофьорите в страната. В рамките на изминалото денонощие на територията на София са възникнали 266 леки пътнотранспортни произшествия. За равносметка - за предишното денонощие броят на леките катастрофи в столицата е бил 91.

166 снегорина почистват столицата

166 снегорина почистват столицата

Почистват се приоритетно спирките и подходите към подлезите, продължава и работата по основни улици

Данните на МВР за пътната обстановка в страната сочат, че в столицата са станали и 2 тежки катастрофи. Няма информация за загинали хора, двама са ранени.

В рамките на изминалото денонощие на територията на страната са възникнали общо 31 тежки произшествия. При инцидентите няма загинали. 32 души са пострадали. Отново за равносметка - за предишното денонощие броят на тежките катастрофи в страната е бил 10. В инцидентите е загинал един човек, а 13 са били ранени.

От началото на месеца тежките катастрофи са 500, като при тях 60 души са загубили живота си, а 627 са били ранени. От началото на 2017 година на територията на страната са станали 6 259 произшествия, в които са загинали 606 души, а 7 874 са били ранени.

Оранжев код за сняг и поледици е обявен за 5 области в страната

Оранжев код за сняг и поледици е обявен за 5 области в страната

В 19 области е в сила жълт код за обилни валежи

Припомняме, днес е обявен код жълто и оранжево за опасно време за 24 области в страната. Пътните настилки са предимно мокри, а в районите със снеговалеж - заснежени или заледени и обработени.

Дъжд вали в областите: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Добрич, Монтана, Силистра, Ст. Загора и Шумен и в районите на Леденика (обл. Враца), Каратепе (обл. Пазарджик) и Исперих (обл. Разград).

Сняг вали в областите: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе, София, Търговище, Шумен, както и в проход Ришки (обл. Бургас), районите на Тетевен и Троян (обл. Ловеч), Сестримо и Костандово (обл. Пазарджик), на места в обл. Перник и по високите части в областите Монтана, Смолян и Ст. Загора.

МВР алармира и че по високите части в област Смолян и в района на път II-35 Плевен-Ловеч видимостта е ограничено до 100 метра заради мъгла.

Сутрешна информация на АПИ за републиканските пътища - 28 ноември

Сутрешна информация на АПИ за републиканските пътища - 28 ноември

"Върбишки" и "Златишки" проходи са затворени за всички МПС