В четвъртък вечер се проведе 29-ят антиправителствен протест в триъгълника на властта в София, предаде БНР.

На площад "Независимост" организаторите разпънаха транспарант с надпис "Съединението прави силата". Те отправиха призив за обединение на всички протестиращи да създадат политическа формация с нови и почетни хора.

Малко след 18:30 недоволните от управлението на Борисов започнаха да се събират при фонтана пред президентството. За момента в района няма напрежение, съобщи Нова телевизия.

В столицата остава движението остава блокирано на три места - площад "Независимост", кръстовището при Софийския университет и това при Орлов мост.

Движението по бул. "Дондуков" към 19:00 ч. бе спокойно. След 20.00 часа протестиращите минават под прозорците на властта със скандиране "оставка", а по-късно тръгват и на традиционното си шествие.

Протест имаше и в центъра на Пловдив. Недоволните граждани затвориха 4 от най-важните кръстовища в града. Това наложи реорганизация на градския транспорт. 19 автобусни линии се движеха по променен маршрут.

Палаткови лагери затвориха кръстовища за няколко часа, преди полицията да ги премахне сутринта.

Протестиращите в цялата страна са категорични - искат оставката на правителството и на главния прокурор. Настояват и за въвеждане на задължително електронно гласуване.

28-ият протест приключи мирно, блокадите остават

28-ият протест приключи мирно, блокадите остават

Протестиращите все така настояват за оставка на правителството...

Към 21 ч. протестиращите в столицата се отправиха към "Раковски" с намерението "да направят омлет" на Валери Симеонов, предаде "24 часа".

Стотици протестиращи са замеряли с яйца и домати сградата на "Раковски 134", където е централата на Националния фронт за спасение на България със скандирания за оставката на Валери Симеонов.

Булевард "Раковски" бе блокиран в централната градска част. До напрежение се е стигнало заради хвърлена по сградата димка.