5-годишно момиченце е с кръвоизлив в окото след шамар, нанесен й от госпожа в детската градина. Детето три дни беше в Очно отделение на кърджалийска болница, алармира пред 24rodopi.com майката на пострадалото дете Гюлай Керим от село Пепелище.

"В петък изпратихме Дамла на детска градина в кв. "Гледка", както всеки ден. Има специализиран автобус, който превозва децата от селото до квартала и вечер ги връща по домовете им. Във въпросния ден аз бях втора смяна. Изпаднах в шок, когато съпругът ми дойде да ме вземе по-рано от работа и ме заведе вкъщи. Детето плачеше безутешно и ни разказа, че госпожата, която временно замествала титулярката, й ударила силен шамар. Веднага видях, че окото й е почти затворено", разказа майката Гюлай.

По думите й досега никога не е имало проблеми в градината. В петък децата обядвали и легнали за следобеден сън. Малката Дамла не успяла да заспи. Госпожата с инициали М.Р. отишла при нея и на няколко пъти й нареждала да си затваря очите веднага и да заспива. Когато детето не й се подчинило, последвал здрав шамар, което причинило кръвоизлив в дясното око.

"Дамла е плакала през цялото време докато я докарат вкъщи, никой не ни се обади да отидем да я приберем по-рано", възмущава се майката. Детето е било прието веднага в болница, и подложено на лечение с инжекции, капки и мехлеми за очи.

Според майката на пострадалото момиченце, и друго дете е удряно от същата госпожа. Според лекарите, кръвоизливът в окото на детето е следствие или от дълги нокти, или от масивен пръстен, който е носела на ръката си М.Р. Майката е категорична, че ще подаде жалба в прокуратурата срещу агресивната учителка.

Случаят в ЦДГ "Здравец" се проверява от Общинска администрация в Кърджали. След публикацията на 24rodopi.com обяснения са дали всички служители на детското заведение.