Около 10 души се събраха на протест пред сградата на президентската институция. Демонстрантите заявиха, че не защитават самия държавен глава, а са против нахлуването на прокуратурата в държавните институции.

Протестиращите бяха с жълти жилетки с надпис: "Аз не съм терорист". 

Адвокат Николай Хаджигенов коментира, че свободата ни е почти мъртва, защото сме позволили да ни я вземат. Просто това е поредният повод, който ни прекипя и за това сме тук, каза Хаджигенов, според когото прокуратурата е дясната ръка на властта.

Той подчерта, че демонстрантите не защитават президента, защото държавният глава не защитил гражданите като подписал указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. Ние браним нас си, майната й на свободата на президента, както се изрази адвокатът. По думите му Румен Радев не става за президент и това е поредният човек, на когото ние плащаме заплата.

Прокурори влязоха в президентството
Обновена

Прокурори влязоха в президентството

От Габрово Гешев каза, че не бил запознат с подробности по акцията

"На властта казваме майната ви и е време да си отидете всички вие и да направим свободата и държавата си както трябва - демократична и правилно", каза адвокат Хаджигенов.

Иначе алтернативата щяла да бъде създадена днес на площада. "Протестът е безсрочен и трябва да продължим, докато победим, иначе се делим на господари и роби", завърши адвокатът.

От своя страна Армен Бабикян посочи, че действията, които се предприемат днес към президента на Републиката били ясно обосновани от неговото вчерашно изказване. Той определи акцията на прокуратурата за нахлуване в президентството като опит за превземане на властови територии, които не се полагат на прокуратурата.

Имало място, на което хората да бъдат викани и по деликатен начин да бъдат проверявани, а не се да прави панаир пред цялата нация, коментира още Бабикян за News.bg.