Утре се очакват превалявания от сняг в Предбалкана и проходите. За това предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".

По тази причина от Пътната агенция апелират шофьорите, които ще пътуват в следващите дни, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Те посочват, че блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на останалите шофьори и работата на снегопочистващата техника.

От АПИ съобщават, че Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките в участъците, където има предпоставки за заледяване.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимата ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и други. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките за зимния сезон продължават.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и на тел. 0700 130 20.