Два допълнителни нощни влака ще пътуват през летния сезон между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия и между Горна Оряховица и Бургас през Шумен, Карнобат, съобщиха от БДЖ.

Влакът между София и Бургас тръгва от 30 юни (петък), а този между Горна Оряховица и Бургас - от 1 юли (събота). Целта на допълнителните композиции е да осигурят още възможности за придвижване, във връзка с повишения интерес към пътуване с влак до градовете по крайбрежието през лятото.

Влакът от Горна Оряховица за Бургас и обратно създава възможност за пътуване от Северна България до Бургас. Той ще има удобна връзка от Русе за Бургас и в обратното направление, като дава и опция за директно пътуване до черноморския град от Плевен, Търговище и Шумен и връзка с влаковете от Видин и Враца. Така на пътуващите с влак до Бургас от Северозападна България няма да се налага да пътуват до София, за да се придвижат до Бургас. Композицията ще бъде съставена от два вагона със седящи места и един кушет вагон.

Нощните бързи влакове в направление София-Бургас-София по Подбалканската линия, ще имат шест вагона със седящи места и един спален вагон.

Официално откриха летния сезон

Официално откриха летния сезон

По време на събитието Илин Димитров коментира и незаконните бараки на к.к. "Златни пясъци"

От БДЖ предоставят и разписанието на допълнителните нощни влакове:

  • Бързият влак № 3687 от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 23:40 ч. и ще пристига в Бургас в 06:22 ч.;
  • Бързият влак № 3686 от Бургас за София ще тръгва от гара Бургас в 22:50 ч. и ще пристига в София в 05:20 ч.;
  • Бързият влак № 2687 от Горна Оряховица за Бургас ще заминава от гара Горна Оряховица в 00:50 ч. и ще пристига в Бургас в 06:12 ч.;
  • Бързият влак № 2686 от Бургас за Горна Оряховица ще тръгва от гара Бургас в 23:25 ч. и ще пристига в София в 04:35 ч.

Разписанието на останалите влакове може да бъде проверено чрез електронния пътеводител на официалната страница на дружеството, на билетните каси и гишетата "Информация", както и на националния информационен телефон на БДЖ 02/931 11 11.