Автобусът на майките от "Системата ни убива" остава блокиран от полицията на кръстовището пред Софийски университет "Свети Климент Охридски". Движението остава затворено, съобщи БНР.

Пред буса има двама полицаи с жилетки антиконфликт, които не го допускат да се придвижи към Орлов мост. Хората са пуснали от буса музика и обясняват на присъстващите полицаи, че звучи зле ако в медиите се появят съобщения как органите на реда спират бус на майки. На кръстовището има и палатки.

Малко по-късно се стигна до спречкване между полицията и протестиращите заради това, че полицията искаше да премести един от патрулните си бусове, които бяха паркирани пред буса.

Полицията не пуснала буса на "Системата ни убива" от принципна позиция

Полицията не пуснала буса на "Системата ни убива" от принципна позиция

Пропускали МПС-та само със специален режим на движение

Два от патрулните бусове бяха преместени малко по-встрани, докато третият беше блокиран. Деца, както и част от майките от "Системата ни убива", застанаха пред полицейския бус, понеже полицията искаше да премести хората, преди да може да премести буса си се случи стълпотворението.

След краткия сблъсък полицията се оттегли в пешеходната зона пред СУ. Там протестиращите останаха на платното пред буса на полицията, за да му попречат да бъде преместен.

При протестиращите бяха забелязани Христо Иванов от "Да, България" и Мая Манолова.

Остава затворено и кръстовището на Орлов мост.

Припомняме, че снощи се стигна до напрежение между протестиращи и полиция заради недопускане на бус на "Системата ни убива" да премине през "Орлов мост". 

"Да, България" видя целенасочена акция на полицията за буса на "Системата ни убива"

"Да, България" видя целенасочена акция на полицията за буса на "Системата ни убива"

Управлението прекрачвало граници