Национална кампания "ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО" организират от Българския лекарски съюз. Целта е осигуряване на пари за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна.

Кампанията е подкрепена от футболната звезда Димитър Бербатов. "Те са героите, които аплодираме. Но са хора, не са нито безсмъртни, нито недосегаеми за вируса. За да има кой да ни спасява, трябва да се погрижим и за тяхната защита. Ние се нуждаем от тях, а те - от нашата подкрепа", категоричен е футболистът.

Призивът е всеки, който има възможност, да направи дарение за героите в бяло. Той е запознат с ежедневието на медиците. Неговата майка е била медицинска сестра.

Той открива кампанията освен с призив, и с лично парично дарение.

Сметката, на която се събират пари за кампанията на Българския лекарски съюз "ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО" за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна е следната:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: Райфайзенбанк

IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN

BIC: RZBBBGSF

Основание: Дарение COVID-19

Хората, които искат директно да дарят маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия. Всички те могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.

Героите в бяло имат нужда от нашата подкрепа!

Само заедно можем да се справим!