БНР спира излъчването на бюлетина за нивото на река Дунав, съобщи пресцентърът на националното радио. Решението на новото ръководство влиза в сила още от днес – 7 юни.

Припомняме, бюлетинът се излъчваше всеки ден на три езика след новините на „Хоризонт“ в 15,00 ч. В продължение на десетилетия.

От БНР уточняват, че от всички членки на Дунавската комисия, единствено България и Сърбия продължават да информират за нивото на река Дунав чрез радиоефира.

По предложение на новоназначения вчера нов директор на „Хоризонт“ Васил Велев и след разговори с Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав“ – Русе, Управителният съвет на БНР е решил да спре излъчването на бюлетина за нивото на реката.

В края на новините в 15,00 часа вече ще се съобщава, че информация за нивото на река Дунав може да бъде открита на страницата на Изпълнителната агенция – www.appd-bg.org.

В критични ситуации в ефира на програма “Хоризонт” на БНР ще се излъчват съобщения за нивото на река Дунав, когато тази информация представлява сериозен интерес за обществото.