Агенцията за хората с увреждания приема заявления за участие в конкурс за финансиране на проекти за стимулиране на заетостта на хора с трайни увреждания в специализирана работна среда. Максималната субсидия за един проект е 80 000 лв. В конкурса могат да участват специализирани предприятия и кооперации на хората с увреждания, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Субсидията се дава за разкриване и оборудване на нови работни места и за дейности за повишаване на конкурентоспособността на работодателите чрез изграждане на нови производствени линии.

Подготвят регионални програми за заетост за 2022 г. в Социалното министерство

Подготвят регионални програми за заетост за 2022 г. в Социалното министерство

Разкриват 9150 работни места за безработни младежи, хора над 50-годишна възраст, хора с увреждания

Проекти се приемат до 4 юли по електронен път на ahu_stn@mlsp.government.bg, на място в офиса на Агенцията за хората с увреждания или чрез пощенски оператор. Конкурсната документация може да бъде намерена на сайта на агенцията.

През 2021 г. са проведени два конкурса за финансиране на проекти със стопанска насоченост, в които са участвали 33 специализирани предприятия и кооперации на хората с увреждания. Одобрени са за финансиране 18 проекта на обща стойност над 1 млн. лв., по които са създадени 35 нови работни места за хора с трайни увреждания.