Пътуващи в посока Кьолн - София са останали блокирани с часове на германското летище "Кьолн Бон" в последния почивен ден за новогодишните празници.

В социалната мрежа "Фейсбук" Бебо Халваджиян подробно разказва за неприятното преживяване.

Самолетът на авиокомпания RyanAir трябвало да излети в 12.20 часа. Халваджиян споделя, че след 40-минутно качване на опашка за чек-ин, било обявено, че гейтът за София вече е затворен. След кратка кавга все пак бил допуснат на секюрити чек. "Търчиш към самолета с двегодишно дете на ръце, само за да откриеш, че полетът закъснява с час", обяснява премеждията си мъжът.

Час и нещо по-късно пътниците се качват на пристигналия самолет. Две минути след това обаче пилотът ги моли да се върнат на терминала, защото самолетът не е в изправност. Станало ясно, че има проблем с колесника. Бебо Халваджиян неколкократно повтаря, че през цялото време трябва да носи на ръце двегодишно, заспало дете.

След като пътниците се върнали на терминала, им било заявено, че не се знае кога ще има нов самолет, но минимумът е два часа. "Преглъщаш и това, заспиваш за малко във вид на афгански бежанец. След малко приятелите ти те будят, за да ти съобщят, че от 2 часовете са станали 4", разказва още Халваджиян.

Пътниците получили ваучер за компенсация в размер на 5 евро.

За 12-часово забавяне съобщават и зрители на телевизия "Евроком". По първоначална информация причината е технически проблем. Клиентите на компанията организират подписка за обезщетение. Телевизията съобщава за близо 200 блокирани на аеропорта българи.

Полетът е излетял около 00.30 часа.