"Въпреки помпозния си вид и красивата си архитектура, в сградата на Съдебната палата много малко хора влизат за добро и малко хора излизат с добро.".
Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров при откриването на официалната изложба с картини на възпитаниците от Националната художествена гимназия.

Тук едно от най-добрите и хубави човешки неща, които се случва през годината, е именно изложбата на картини от учениците от Националната художествена гимназия, похвали Цацаров учениците.

Експозицията ще продължи един месец.

Цацаров поздрави всички присъстващи ученици и учители от Националната художествена гимназия и заяви, че за него е огромно удоволствие да ги посрещне за пореден път в навечерието на коледните празници.

Той се похвали, че притежава с гордост и радост в кабинета си картини от всяка една изложба.

"Талантът на децата заслужава да бъде видян", изтъкна главният прокурор. Цацаров благодари на директора на училището, като й подари албум на Цанко Лавренов.

Главният прокурор изрази увереност, че възпитаниците на художествената гимназия също ще бъде издаден такъв албум.

На изложбата присъства и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той е обнадежден от рисунките и творбите на учениците, че в България има наистина бъдеще и хора, които ценят изкуството. Маринов поздрави главния прокурор Сотир Цацаров, че дава възможност изкуството да присъства в сградата на Съдебната палата.

Маринов припомни за инициативата на МВР - "Най-добра детска рисунка" и изрази надежда да види творби на учениците от художествената гимназия в следващите изложби, които ще бъдат представени в сградата на Съдебната палата.

"Много е интересно да видим как изглежда светът през детските очи, изразен на рисунка", изтъкна Маринов и пожела на всички да бъдат живи и здрави, да имат спокойствие да дарят хората с изкуството, което умеят да правят.

Цацаров и Маринов пожелаха на всички присъстващи весели празници и спокойна Нова година.