Промените в движението на влаковете от между София и Перник продължават до 21 декември. Движението е променено заради ремонтните дейности по железния път, които се извършват в участъка между спирка Метал и гара Драгичево.

Поради ремонта всички влакове, минаващи в участъка на извършвания ремонт в интервала от 09:30 ч. до 16:40 ч., ще продължават да се движат София-Драгичево-София и Благоевград-Перник-Благоевград.

Превоз с автобуси в участъка между гарите Перник и Драгичево ще бъде осигурен за всички клиенти на БДЖ, които се движат по това направление.

В дните между 12 и 14 декември включително, превозът с автобуси ще се извършва между Перник и Владая, заради ремонта в района на гара Драгичево. По тази причина на посочените дати влаковете от и за София ще се движат София-Владая-София.

Влакът от София за Солун все още ще тръгва по-рано от редовния си график от Централна гара София и ще пътува по обиколен маршрут през гарите Разменна и Храбърско.

Промени ще се въведат в графика на всички пътнически и бързи влакове, които се движат в сутрешните и вечерните часове в района на ремонтите. Те ще преминават в участъка с намалена скорост.

След приключването на ремонта скоростта по железния път ще се повиши от 60 км/ч на 95 км/ч. така и времето за пътуване ще намалее.

Повече информация за промените в разписанието на влаковете може да бъде получена на сайта на БДЖ.