Природозащитници, на които е отказано да проведат мълчалив протест пред Министерския съвет, облепиха колоните пред входа на сградата с протестните си зелени лентички - да мълчат вместо тях.

Основните искания, които те са отправили към правителството, са свързани с Натура 2000.

Младите еколози са обезпокоени, че Министерският съвет нарочно не се произнася по отложените зони и в тях реално се строи.

Имаме проблем със Столична община - не ни позволяват да протестираме на местата, където искаме и за пореден път сме изпратени да проведем акцията си вместо пред МС - пред Централна баня, съобщи Кристина Димитрова от организацията „Да спасим Иракли".

Още миналия четвъртък пуснахме заявка за акцията днес, резолюцията я получихме вчера следобед в 17.00 часа и тъй като не можем да организираме хората в последния момент - от 17.00 вчера до 9.00 часа днес, решихме да проведем протеста си по този символичен начин, като така няма да нарушим обществения ред, допълни Димитрова.

Припомняме, преди заседанието на министрите миналата седмица еколозите - които и тогава нямаха разрешение за протест - бяха приготвили за министрите бетонни „Българии" .