Природозащитници излязоха тази вечер в центъра на София на протест под мотото "Спаси България", предаде БНТ. В акцията участваха представители на близо 30 неправителствени групи от страната.

С плакати "Да спасим природата" и "Няма да мълчим" протестиращите отново се обявиха срещу промените в плана за управление на парк Пирин и срещу застрояването на Корал.

Много от протестиращите бяха дошли да кажат "не" на рестарта на АЕЦ "Белене" и на изграждането на АМ "Струма" върху антично селище край Благоевград.

"Аз съм тук заради Корал, което е едно от малкото красиви останали места, което също искат да го покрият с бетон. Ние ще се борим до последно." - коментира Васил Гюров.

Еколози отново протестираха срещу плановете за Пирин и магистрала „Струма“

Еколози отново протестираха срещу плановете за Пирин и магистрала „Струма“

Петиция, подписана от над 1000 души от района на Кресна...

"Аз съм категорично против изграждането на автомагистрала "Струма" върху древния град Скаптопара. Находището е изключително ценно за развитието на туризма в Благоевградско и трябва да остане." - подчерта Ваня Маникатева.

Природозащитниците настояват за нова законодателна рамка и за честен диалог на управляващите с гражданското общество, което да участва при решаването на важните екологични проблеми.