Градският транспорт в София влиза в Google Maps, пише money.bg.

Картографските услуги на технологичния гигант Google - Google Maps - стартира усъвършенствана версия на навигацията в България. Функцията с навигацията вече ще работи и с обществения транспорт София.

Столицата е първият и единственият засега град у нас, за който може да се използва услугата. За сметка на това обаче тя предлага и допълнителни опции за упътване.

Услугата работи на принципа на останалите варианти за предвижване, от които автомобил, велосипед, пеша, а вече и градски транспорт. Потребителите могат да зададат опцията за обществен транспорт от основното меню и да въведат данни за маршрута, за който искат упътване.

Така ако даденият потребител се намира на Централна гара или летището и иска да стигне до определено място, без да е запознат с града, той може да използва навигацията и да потърси на кои превозни средства от градския транспорт ще може да се качи.

Услугата на Google ще показва оставащо време до идването на превозното средство, през кои спирки минава, продължителността на маршрута, както и най-близката спирка за чакания транспорт.

Актуализацията предлага и персонализирано меню "За вас". В него информацията е подбрана спрямо интересите и заложените търсения на определен потребител.