Граждани принудили служители да глобят строител заради изрязано без причина дърво. За това сигнализира Борис Цветков, общински съветник в СОС в съобщение до медиите. 

По думите им инвеститори са започнали да поставят ограда на 2 097 кв. м. от парка около езерото в ж.к Дружба 1 откъм блок 121, като нямало никакво обяснение на какво основание се прави това.

Гражданите твърдят, че незаконно са отрязани клоните на многогодишна липа в общинската част на парка. Те са категорични, че това нарушение не е забелязано от присъстващи там представители на СО и на МВР. По настояването им обаче те са се върнали, констатирали са нарушението и са съставили акт на собствениците.

По думите им това ще им струва между 1000 и 5000 лв.

Местните обясняват още, че не е имало информационна табела за извършваните дейности, като хората, които са работели са били без всякакви защитни облекла и сигнали.

По думите им циментовите колове се били поставени поставят без каквото и да фиксиране - въпреки височината и тежестта им, което според тях създава сериозни рискове за живота и здравето на стотиците граждани от район Искър и от столицата, които всекидневно преминават там.

По инициатива на гражданите се организира протест както днес от 18 часа до езерото до блок 121 в жк Дружба 1, така и всеки ден всеки ден след 18 часа.

Те призовава всички желаещи да се включат, за да запазят парка около езерото.