С походни легла, престилки, закачени на закачалка и телефон даващ свободно, но без отговор, "Изправи се.бг" и "Отровното трио" направиха пърформанс пред Министерски съвет.

Демонстрацията се проведе под надслова "Леглата не лекуват сами".

"Правителството и Борисов оставиха хората сами да се оправят в кризата - сами да си търсят места в болниците, само да си търсят лекарства, линейки, та дори и това да си търсят кръвна плазма в социалните мрежи", заяви Мая Манолова.

По думите й цената на живота се е свела до цената на PCR теста.

Борисов и правителството свириха отбой и оставиха лекарите и медицинските специалисти да се оправят сами. Дезертирали са и са оставили местните щабове да налагат мерки и да организират борбата с пандемията.

Манолова настоява за безплатни PCR тестове за всеки българи, увеличаване на стойността на клиничната пътека, за по-високо заплащане за тези, които се борят за живота и здравето на българите - медицинските специалисти и лекарите. Манолово припомни обещанията за електронна система на здравеопазване, е-здравно досие, е-рецепта и е-болнични. Защо не се командироват държавни служители в Регионалните здравни инспекции да окажат помощ при карантинирането, недоумява Манолова.

"Борисов трябва да действа, ако не - да си тръгва", категорична бе Мая Манолова.