Новогодишният концерт "Сцена под звездите" събра хиляди българи на площад "Княз Александър I" в София. Концертът се проведе за 19-та поредна година и по традиция събра на една сцена известни родни изпълнители.

Празничната програма беше богата и разнообразна и включваше изпълнения на любими родни изпълнители, сред които Хилда Казасян, Васил Петров, група "Акага" и "Сигнал". В минутите след полунощ на фона на озареното от фойерверки небе народни песни в изпълнение на Николина Чакардъкова превърнаха площада в център за веселие.

В морската столица Варна новогодишна нощ е преминала спокойно, без сериозни инциденти.

Жителите и гостите на Шумен спазиха традицията за посрещането на Нова година на открито. В полунощ след празничната заря от Общинската администрация в Шумен бяха осигурили баница с късмети и по чаша с вино за всички хора, излезли на площада.

Стотици жители на Елхово също посрещнаха 2018 година в центъра на града. Хорото беше кръшно, зарята пищна. Местните си пожелаха здраве, берекет, повече работа, завръщащи се млади хора и деца.

В Търговище сред празнуващите в центъра бяха и най-добрите спортисти на града за 2017 г., съобщава БНР. Сред тях са състезателката по спортна стрелба Мирослава Минчева с треньор Борис Димитров, състезателите Стефан Стефанов и Алай Ахмедов от отбора на годината по тенис на маса с треньор Мирослав Иванов.