Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Той беше избран с гласуване от Съвета за електронни медии (СЕМ). 

Той ще управлява обществената телевизия през следващите три години.

За Каменаров са гласували членовете на СЕМ Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. Иво Атанасов е дал гласа си за Валерий Тодоров, който е бивш директор на БНР.

Припомняме, Константин Каменаров е телевизионер и бивш новинар в БНТ. Той заложи в своята концепция за шефското място на реални идеи и консервативно финансиране, но отбеляза, че бюджетът бил недостатъчен за БНТ, посочва БНР.

Новините и публицистиката според него са гръбнакът на медията, но за да не се превръщат те в самотен остров, приоритет е програмата, за да може БНТ да се превърне в алтернатива на комерсиалните телевизии.

Сред кандидатите за поста бяха също Иван Гарелов, Емил Кошлуков, спортният журналист Сашо Йовков и др. 

Каменаров е роден през 1964 г.. Работи в БНТ от началото на 1990-те години като репортер, впоследствие става водещ на "По света и у нас" и директор на новините.

През 1999 г. за кратко е говорител на правителството на Иван Костов, след което поема комуникациите на "Мтел".

През 2011 г. се връща в БНТ под управлението на Вяра Анкова и заема позицията на оперативен директор на медията. Напуска през 2013 г.

В периода между 2013 и 2017 г. е работил като консултант и лобист към компанията "Ernst and Young".