Комисията за защита на потребителите няколко пъти са изпращали писма до министъра на туризма Николина Ангелкова относно нередностите в хотел "Чифлика Палас Ризорт и СПА". Това заяви пред "24 часа" председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Припомняме, от трибуната на парламента Ангелкова каза, че ще изиска документи от КЗП, за да започне процедура по отнемане на категоризацията.

"Ние сме извършвали много проверки в хотела и сме установявали редица несъответствия при категоризацията му, като сме налагали санкции", изтъкна Маргаритов и допълни, че са нередностите КЗП е информирала министъра на туризма.

Вземат лиценза на хотела на ужасите в село Чифлик

Вземат лиценза на хотела на ужасите в село Чифлик

Ангелкова призова да се подават сигнали в Министерство на туризма и веднага ще реагират

"Нашата работа е да установяваме нарушения в категоризацията на хотели, като сме уведомили министъра на туризма и в документите сме описали нарушенията",обясни Димитър Маргаритов.

Общо 12 акта на стойност 10 хил. лв. са съставени на хотела, стана ясно от думите му. Проведените проверки са от 2015 г. и 2016 г.

Отчетените нарушения са липса на заведение за хранене и лоби бар, фризьорски салон, детска площадка и други, които трябва да се предоставят при категорията му.