Служебният министър на културата Велислав Минеков не знае кой е надраскал преди дни надписите "ДПС" и "изчезвай" на вратата на пиара на Народния театър "Иван Вазов" Велислава Кръстева, съобщава БНР.

Кръстева е бивш пиар на ДПС, но в момента завежда отдела "Връзки с обществеността" в културната институция.

По повод случая Минеков обясни, че не е разговарял с директора на първата ни сцена и не знае дали е назначавана проверка.

Той обаче изрази възмущение: "Това е една много грозна история. Първо искам да знам кой го е написал, но директорът е пожелал вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица са от три различни партийни групи. Там имаме ГЕРБ като главен секретар, имаме "Демократична България" - Захари (Карабашлиев - б.р.), имаме ДПС, той самият малко БКП и БСП".

По негови думи партийното разнообразие в Народния театър може би е удобно, но той не бил сигурен дали е полезно за театъра.

"Кого преследваме етнически в Народния театър? Това етническо преследване ли е, когато има политическо представителство? Аз, ако нападна ГЕРБ, това етническо преследване ли е? Не е, нали? Не е хубаво това нещо", категоричен бе министърът.