Продължават протестите на музикантите от Българското национално радио (БНР), съобщиха от обществената медия.

Днес, 24 април, творците от музикалните състави на БНР ще протестират пред сградата на Министерството на финансите. Те настояват за увеличение на бюджета на обществената медия, така че да могат да се повишат трудовите им възнаграждения.

Повишаването за заплатите на творците в радиото минава през корекция на бюджета, обясни вчера генералният директор на БНР Александър Велев. Той подкрепя протеста на музикантите.

"Смятам, че е справедливо да получат по-високо заплащане на труда си. В Комисията по култура и медии председателят на комисията обеща, че ще направи необходимото, за да получат увеличение на заплатите. Оттам нататък диалогът изчезна, парите не се появиха в бюджета ни, така че нямаме откъде да вземем пари, за да дадем на музикантите, а е редно да бъде оценен техния труд и да бъдат запазени съставите", заяви вчера Велев.

Очаква се проблемът със заплатите на музикантите от националното радио да се обсъди на извънредно заседание на парламентарната комисия по култура и медии, която ще се проведе в четвъртък, 26 април.