Няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд 7,1, което беше регистрирано Калифорния. Това съобщават от Министерството на външните работи.

По-рано днес BBC съобщи, че земетресение с магнитут от 7,1 е разтърсило Калифорния. Епицентърът му е бил близо до град Риджкрест, на около 240 км североизточно от Лос Анджелис.

Съобщава се за избухнали пожари, изтичания на газ, прекъсвания на електроснабдяването, а службите за спешна помощ отговарят на обаждания в целия щат.

Засега няма информации за сериозно ранени хора, но щетите са по-големи в сравнение с предишното земетресение отпреди ден.

От българското външно ведомство отбелязват, че в генералното ни консулство в Лос Анджелис е сформиран кризисен щаб, който отговаря денонощно на спешната телефонна линия на мисията.

От МВнР съветват всички български граждани, които живеят в Южна Калифорния, да следят за сеизмичната обстановка и да се съобразяват с всички разпоредби на местните власти, свързани с евентуални евакуации и предпазни мерки.

Припомняме, че първият трус, който удари Калифорния преди ден беше 6,4 по скалата на Рихтер. 

Силно вторично земетресение в Южна Калифорния

Силно вторично земетресение в Южна Калифорния

Отчетени са повече от 80 малки вторични труса