"Не сме безсилни, но превенцията и профилактиката е по-важната." Това заяви пред Нова телевизия д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски" във връзка с последното убийство на жена от столичния квартал "Банишора".

Специалистът отбеляза, че човек може да прояви агресия заради ревност, но да се рови в телефона на друг, е израз на тежък комплекс. Гълъбова подчерта, че ревнивците са нестабилни хора и нямат доверие дори на себе си.

По думите ѝ емоциите не могат да се владеят, но върху изявата може да има контрол. Тя е категорична, че трябва да учим децата си да владеят емоциите си и да получават по-строги наказания в зряла възраст.

Млада жена е убита в столичния кв. „Банишора“

Млада жена е убита в столичния кв. „Банишора“

След скандал с мъжа, с когото е живеела…

Според Гълъбова все повече хора отказват да спазват нормите на обществото, а това е сериозна диагноза.

Тя добави още, че във възпитанието на българските деца, играе огромна роля присъствието на двама родители в семейството.

По данни на Нова телевизия 28 са убитите българки за изминалата година.

Припомняме, че през последните месеци случаите на домашно насилие зачестиха. Преди убиийството в "Банишора", на 29 октомври мъж застреля 23-годишната си приятелка в столичния квартал "Надежда", а на 17 декември млада жена беше убита в хотел "Рила" в София.