Разтревожен жител на столичния квартал „Борово" изпрати писмо в редакцията на news.bg.

В него предупреждава за планирано застрояване в района, което по думите му ще унищожи голям брой детски площадки, зелени площи и други подобни обекти.

26-годишният Веселин Кирев е категоричен, че става въпрос за предизборно приемане на нови подробни устройствени планове от Столична община за продължаващо застрояване на града.

От писмото става ясно, че специално за квартал „Борово" се предвижда уплътняване на строителството чрез построяване на близо 40 нови жилищни и офис сгради, повечето от които с 6 или повече етажа.

Само около моя блок има планове да се построят 4 нови сгради върху зелени площи, посочва Кирев и изтъква, че това означава унищожаване на още детски площадки, зелени площи и изсичане на дървета и като цяло ликвидиране на едни от последните зелени кътчета в столицата.

Той е категоричен, че живеещите в квартала не желаят „Борово" да бъде презастроен и да се лишат от своя въздух и своите градинки.

Пред news.bg Кирев заяви, че според плановете на общината в „Борово" ще бъдат изградени жилищни сгради, офиси и магазини на по няколко етажа. Той изтъкна, че един от обектите дори е бил обявен за продажба още преди да е построен. По думите на Кирев хората в квартала полагат усилия и отделят от личното си време, за да поддържат зелените площи.

Той съобщи още, че сред жителите на „Борово" се обсъжда идеята за протести, ако градоустройственият план бъде одобрен.