Няма загинали в катастрофи от началото на Европейския ден без загинали на пътя. Това обяви инспектор Мария Ботева от сектор "Админстративно-наказателна дейност, отчет, анализ на ПТП и превенция" към "Пътна полиция“.

В деня на голямото пътуване по повод серията почивни дни ГД „Национална полиция“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха, че предприемат мерки по осигуряване на безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за настъпването на катастрофи по време на предстоящите празници.

На страницата на МВР на всеки час се публикува информация за инциденти със загинали и ранени на територията на страната. Ако настъпи катастрофа, при която се установи, че водачът е бил под въздействието на алкохол или наркотици, това също ще се посочва. Към момента данните са благоприятни, тъй като от началото на деня няма загинали.

В рамките на периода 18-23 септември 2015 г. има 154 тежки инцидента. Тогава са загинали 14 души. 196 души са били ранени. Инцидентите са настъпили основно по вина на водача. „Тази тенденция се запазва и да през работите дни", изтъкна тя.

Между 2 и 7 септември са настъпили 128 произшествия с 13 загинали и 175 са ранени за същия период.

"Имайки предвид, че днес е последният работен ден преди поредицата от 4 почивни дни, считам, че всички сме изправени пред задължението да положим усилие всеки с възможностите, които разполага“, коментира инспектор Ботева.