Всички областни управи да проведат координационни срещи във връзка с очакваното влошаване на метеорологичната обстановка в страната поиска премиерът акад. Николай Денков.

По негова заповед събрания трябва да бъдат организирани с общинските ръководства, областните дирекции на "Пожарна безопасност и защита на населението", областните пътни управления на Агенция "Пътна инфраструктура", областните дирекции на "Пътна полиция" и фирмите, ангажирани със снегопочистване.

Целта е този път застудяването и очакваните обилни снеговалежи да не изненадат общините. Министър-председателят настоява да се провери и потвърди готовността за работа на всички екипи още този уикенд и идните седмици, така че населените места в страната да посрещнат без проблеми зимните условия.

Припомняме, че на 17-ти и 18-ти ноември заради лошата метеорологична обстановка и силният вятър, предизвикани от циклона "Фредерик", беше обявено бедствено положение в област Варна. Тежката метеорологична обстановка доведе до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и силният дъжд, на места и сняг, затрудняваха силно действията на аварийните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването имаше във всички пет района на общината.

Бедствено положение в община Варна

Бедствено положение в община Варна

Тежката метеорологична обстановка доведе до загубата на човешки живот