За да не се затруднява интензивният трафик през Кресненското дефиле, за безопасността на движение на шофьорите и на работещите екипи, проучвателно-проектантските работи в тунел "Кривия" при 388-ми километър на път I-1 /Е 79/ София - Кулата ще се извършват през нощта - от 22 ч. до 5 ч. сутринта.

Очаква се предвидените проучвателни дейности да завършат до края на седмицата. Те са част от предстоящия ремонт на тунела, с дължина 343 м. Той ще включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветление и други системи, повишаващи безопасността на движение. Срокът за изпълнение на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни.

Проблеми с трафика в Кресненското дефиле заради стар тунел

Проблеми с трафика в Кресненското дефиле заради стар тунел

Тунелът не отговарял на изискванията

Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД "Геопът - Тунел Кривия", в което са: "Геострой" АД и "Пътстрой-92" АД. Стойността на договора е 3 212 721,60 лв с ДДС.

Строителният надзор се осъществява от "Пътконсулт 2000" ЕООД. Техният договор е на стойност 54 720 лв. с ДДС. Проектът се финансира от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".