Омбудсманът  Мая Манолова "налази" депутатите да дадат пари за великденски добавки за пенсионерите, чиито пенсии с малко надхвърлят прага от 300 лева. До този праг кабинетът отпуска бонуси за предстоящите празници. 

Акцията е част от инициативата на обществения защитник "Великден за всички".  Манолова отчете, че вече двама депутати са се включили в кампанията й и са дарили средства, без да се налага тя да ги подсеща. Тя настоява за съпричастност. Добротата в нашето общество продължава да живее, вярва омбудсманът. 

Манолова е убедена, че и сред депутатите има хора с щедри сърца. Колкото повече, толкова повече, отговори Мая Манолова на въпроса колко пенсионери се надява да бъдат подкрепени. Широките джобове не винаги  са равни  на широки сърца, изтъкна още тя и даде за пример дядо Добри, който събира средства за храм-паметника "Св. Александър Невски".

Мая Манолова се надява на подкрепа от всички хора. За целта има открита дарителска линия - 1255. Има и разкрита банкова сметка за по-заможните.

Парите ще бъдат децентрализирани, поясни общественият защитник. 

Всеки дарител може да посочи към коя община да отидат средствата му. Ваучерите ще се разпределят чрез БЧК и ще са валидни за 5000 магазина в цялата страна. Стойността на ваучерите е 20 лева. Общественият защитник подкрепя протеста на родителите на деца с увреждания, който се проведе вчера.